Létrehozva: 2018-07-17 10:40:39

100 éves a Bentley

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A Bentley különleges kiadással ünnepli 100. évfordulóját. A Mulsanne 100 W.O Edition a cég alapítójának, Walter Owen Bentley-nek a tiszteletére készült.


A Bentley Motors-t 1919. július 10-én alapították, az ünneplést már egy évvel ezelőtt megkezdték, méghozzá egy rövidke film bemutatásával, mely a Together we are Extraodrinary: The Story of Bentley Motors címet viseli. Az összefoglalóban megjelennek a márkához köthető fontos személyek, sikeres autók, a kézműves gyártás folyamatai, na meg persze egy egyedi modell.

Walter Owen Bentley 1919-ben egy olyan gyártót álmodott meg, mely gyors, előrehaladott és minőségi autókat készít. Ennek a vezérelvnek köszönhetően a Bentley Motors a mai napig a világ egyik vezető luxusautó gyártója. Ezen alkalomból egy különleges, limitált kiadású modellel készülnek, mely a Mulsanne W.O. Edition by Mulliner nevet viseli.

A Mulliner-részleg a személyre szabhatóságért felel a cégnél, így a 100 példányban készülő típus szinte végtelen skálán személyre szabható, azonban gyárilag mélyfekete színben készül. A beltér a régi időket idéző, vörös bőrkárpitot kapja a diófa betétekkel, na meg a limitált kiadásra emlékeztető küszöbdíszekkel.

Bentley Mulsanne interior

A motortérben nem változott semmi, továbbra is a 6,75 literes biturbó V8-as kap helyet, amely 505 lóerőt, vagy a Mulsanne Speed verzióban 530 lóerőt produkál. Ez a hangolás mindössze két tizedet farag le az alap, 5,5 másodperces 0-100-as gyorsulásából, mely a 2,6 tonnás száraz tömegét figyelembe véve azért nem olyan rossz szám, ahogyan az 1020 vagy 1100 Nm-es csúcsnyomaték sem, mely a nyolcfokozatú bolygóműves váltón keresztül kerül a kerekekre. A csúcsverzióval akár a 302 km/h-s végsebesség is hozható, a hosszított tengelytávú, sofőrös verzió pedig elérheti az 5,83 méteres hosszúságot.

Bentley Mulsanne W.O.

A Bentley zászlóshajójának limitált kiadásának ára nem meglepő módon, haza forgalomba helyezéssel megközelítheti a 140-150 millió forintot. A különleges limuzin ősztől az első magyarországi Bentley szalonban is átvehető lesz, Budapest XI. kerületében, a Szerémi úton.

Forrás:

Ajánlott cikkek: