Létrehozva: 2017-06-30 10:15:00

A Teslával vetekszik majd az elektromos 3-as BMW

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A bajorok az i3-as vonalán mennének tovább, viszont most a sima 3-asba tennének teljesen elektromos hajtást


A kizárólag elektromos meghajtással rendelkező, vagy opcionálisan hatótávnövelős benzinmotorral is rendelhető i3-as rendkívül nagy sikert aratott a piacon. A hibrid hajtásláncú i8-as sportkocsi mellett a német prémiumgyártó egy újabb villanyautót fog piacra dobni.

BMW i3 i8

Német források szerint a BMW a szeptemberi Frankfurti Autókiállításon mutatná be az új 3-as modellt, amelyben már villanymotor dolgozna a benzin- és dízelmotor helyett. A kor autós szelleméhez igazodó 3-as BMW-ről túl sok információt egyelőre nem lehet tudni, de valószínű, hogy egy feltöltéssel kb. 400 kilométeres távolság teljesítésére lesz majd képes.

BMW i8

Az sem biztos, hogy csak egy prototípus, vagy esetleg egy végleges terméket láthatunk majd, de az egyértelmű, hogy az elektromos változat már a következő generációs 3-asra fog épülni. A kétféle plug-in hibrid, valamint 3-4-6 hengeres benzin- és dízelmotorokkal érkező új 3-as 6 centivel hosszabb és 40 kilogrammal könnyebb lesz elődjénél.

Tesla Model 3

Az elektromos bajor csoda legfőbb riválisa a tavaly márciusban leleplezett Tesla Model 3, meynek tömeggyártása nyáron kezdődik meg. A Tesla Model S-nél jelentősen olcsóbb amerikai villanyautó hatótávolsága 345 kilométer.

Forrás:

HVG

Ajánlott cikkeink: